Palvelua Rauta-Juurikkalassa reilut 100 vuotta

1.12.2017

Palvelua Rauta-Juurikkalassa reilut 100 vuotta. Rauta-Juurikkalan tavoitteena on sen alkutaipaleesta lähtien ollut tuottaa hyvää ja nopeaa palvelua sekä myydä laadukkaita tuotteita. Rauta-Juurikkala on Heinolan vanhin yritys ja se on perustettu syksyllä 1913.


Kone- ja lihakauppa

Sysmässä vuonna 1886 syntynyt torpparin poika Kalle Juurikkala perusti Juurikkalan kaupan Nikolainkadun (myöhemmin Savontien) ja Rauhankadun kulmaan, Heinolaan vuonna 1913. Siellä myytiin aluksi lihaa ja maatalouskoneita, myöhemmin myös esimerkiksi ompelukoneita ja polkupyöriä.


Rautakauppa Savontiellä

Vuonna 1939 valmistui uusi liiketalo Savontielle, jossa rautakauppa toimi vuoteen 1981 asti. Silloisen Juurikkala Oy:n tavaravalikoima käsitti sodan jälkeen enenevässä määrin työkaluja ja rakennustarvikkeita. Liikkeeseen perustettiin myös niin sanottu talousosasto, jossa myytiin astioita, kodinkoneita ja muita kodin tarvikkeita.

Vuodesta 1967 liike on toiminut Rauta-Juurikkala -nimisenä. Jaakko Juurikkala ja myöhemmin hänen poikansa Matti Juurikkala toimivat liikkeen johdossa.


Villenkadun rautakauppa

Rautakaupan tilan tarve kasvoi ja niinpä vuonna 1974 valmistui Villenkadulle suuri rautahalli, jota myöhemmin laajennettiin lisää. Matti Juurikkala toimi liikkeen johtajana vuoden 2017 alkuun, kuolemaansa asti. Nyt liikkeen toimitusjohtajana toimii Matin veli Pentti Juurikkala.

Villenkadun rautakaupan tuotevalikoima liittyy edelleen rakentamiseen ja asumiseen. Keittiö-, kylpyhuone- ja saunakalusteet sekä muut sisustukseen liittyvät tuotteet valmiine sisustussuunnitelmineen ovat olleet tämän ajan asiakaspalvelua. Myös metsä- ja puutarhakoneiden myynti ja huolto ovat vakiintuneet yhdeksi palvelumuodoksi.

Rautahallin ja varastojen suuri koko on mahdollistanut laajan tavaravalikoiman ja nopean tavarantoimituksen.


Rauta-Juurikkalan uudistaminen käynnissä

Villenkadun rautahallin nykyaikaistaminen niin ulkoisilta puitteiltaan kuin palveluidenkin osalta jatkuu intensiivisesti.

Pyydä tarjous lomakkeella!

Voit lähettää meille viestin myös alla olevalla yhteydenottolomakkeella. Valitse vain kiinnostavin palvelu ja lähetä viesti meille, me palaamme asiaan mahdollisimman pian!

Olisin kiinnostunut:


Kerro meistä kavereillesi